keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Arabian Kauris-astiat

Olen jo muutaman vuoden ajan kerännyt Arabian Kauris-sarjan astioita. Keräily on ollut melko hidasta, koska sarjan astioita tulee harvoin vastaan. En myöskään ole valmis maksamaan astioista älyttömiä summia, joten sekin on hidastanut kokoelman karttumista. Ehkäpä Kauris-sarja jaksaa edelleen viehättää, kun kokoelma karttuu pikkuhiljaa ja astioita tulee harvoin vastaan.

Kauris-astiat olivat Arabialla tuotannossa vuosina 1939-1945. Astiaston on suunnitellut Reinhard Richter, mutta Kauris-kuvio on tuontikoriste, josta on käytetty numerosarjaa 3614.  (Lähde)
Astiasto oli tuotannossa melko lyhyen ajan sotien aikana ja ehkäpä juuri siksi sarja ei ole niin yleinen. Mikään äärettömän harvinainen sarja ei ole; kyllä näitä vastaan tulee. Mutta hinnoittelu ja kunto ovat monesti ratkaisevat tekijät, ostanko vai jätänkö ostamatta.

Kauris-astioita

Oma kokoelmani


Ylin kuva on Kysy museolta-sivulta ja ilmeisesti vanha mainoskuva. Kuvasta ei löydy kaikkia Kauris-sarjan astioita. Alemmassa kuvassa on oma kokoelmani ja vasemmalla olevaa tarjoilukulhoa ei yläkuvasta löydy. Myös kahvikuppi on erilainen mainoskuvassa, koska siinä näyttäisi olevan kultareunus kupin sisäpuolella. Omassani on punainen reunus kupin ulkopuolella. Myös maitokannu puuttuu mainoskuvasta.







Mikä tässä astiastossa sitten erityisesti viehättää? Olen monesti miettinyt sitä, mutta en oikein osaa sanoa, koska yleensä en tämän tyylisistä astioista niin välitä. Joku tässä Kaurissarjassa kuitenkin viehättää ja astioiden metsästys jatkuu omaan rauhalliseen tahtiinsa. Ehkäpä joku päivä minulla on näitä niin paljon, että voin kattaa pöydän pelkillä Kauris-astioilla.