tiistai 5. huhtikuuta 2016

Viimeisimpiä tulokkaita

Kotiin on taas löytänyt tiensä monen moista vanhaa tavaraa. Ajattelin esitellä muutamia viimeisimpiä.

Teepurkki ja Arabian kahvikuppi

Jussin Jättikirppis Kotkassa tuli kierrettyä viime viikonloppuna ja mukaan tarttui englantilainen peltinen teepurkki 2 eurolla sekä Arabian Ali-sarjan kahvikuppi 1 eurolla. Kupissa on pieniä vikoja siellä täällä mutta se oli niin soma, että ostin sen vioista huolimatta. Ja eihän se paljoa maksanutkaan.

Vanha opetustaulu

Loviisan suurkirppikseltä löytyi vanha opetustaulu 17 eurolla. Aiheena on erilaiset pihan linnut. Sopii hyvin meille muiden lintutaulujen joukkoon.

Vanha taulu

Viime viikonloppuna kyläilimme mieheni isän luona ja hänen puolisonsa antoi minulle tämän kauniin taulun. Olen monesti ihastellut taulua heidän seinällään ja miettinyt, että vau mitkä kehykset! Kehyksissä on ristipistotyö Viipurin linnasta. Saatan vaihtaa kuvan tilalle jotain muuta itselle mieluisampaa.

Vanha maitotonkka


Taulun lisäksi sain häneltä ison vanhan maitotonkan ja ajattelin heti, että tähän voisi laittaa esimerkiksi sateenvarjoja pystyyn eteiseen. Kun joillakin vanhoilla tavaroilla ei ole enää käyttöä alkuperäiseen tarkoitukseen niin voi keksiä uusia käyttötarkoituksia.

Vanha tuoli


Tämä tuolivanhus tarttui matkaan kotimatkallamme Ahvenanmaalta pääsiäisenä. Olimme läpikulkumatkalla Nauvossa kun huomasin, että Pietari old time-antiikkiliike oli auki. Sinnehän piti tietysti poiketa ja tämä kaunotar kökötti liikkeen perällä 35 euron hintalappu kyljessään. Tuoli tuntui tukevalta istua eikä siinä sen kauempaa tarvinnut miettiäkään, lähteekö tuoli matkaan vai ei. Kunto on kuitenkin luokkaa "suoraan käyttöön" eli ei mitenkään itsestään selvää kun on kyse vanhoista tuoleista.

Retro tyynynliina


Helsingin Kannelmäessä Aino kirpputorilta ostin tämän retro-tyynynliinan olohuoneeseen 1,5 eurolla. Lintuaihe jatkuu siis kaikissa huoneissa mutta vain eri muodoissa.

Alla enkelipasuunan

Pidän todella paljon Heljä Liukko-Sundströmin töistä mutta en omista kovinkaan montaa hänen työtään, koska ne ovat yleensä aika hintavia. Tämä vuoden 2000 taulu Alla enkelipasuunan löytyi Myyrmäen Bella itsepalvelukirpputorilta hintaan 15 euroa. Taulu lojui hyllyllä muiden esineiden seassa sen näköisenä, että noinkohan se ehjänä kestäisi kovinkaan pitkään. Minä korjasin sen talteen ja nyt on yksi Heljän työ löytänyt tiensä meidän seinälle.

Hangon keksi Kolibri rasia

Viimeisin löytöni oli tämä Hangon keksin vanha Kolibri rasia, jossa on ollut aikanaan keksejä. En ollut uskoa silmiäni kun bongasin tämän Bella-kirppikseltä 5 euron hintalappu kyljessä. Tämä on kuitenkin melko haluttu keräilypurkki eikä näitä hirveän usein tule edes vastaan. En muista tarkalleen, milloin tämä purkki on tullut kauppoihin, mutta arvelisin, että se oli 1960-luvulla.

Tässäpä näitä löytöjä oli. Pitänee alkaa tekemään pieni muotoista kevätsiivousta kaappeihin, niin löytyy taas tilaa uusille löydöille.

4 kommenttia:

  1. Mainioita löytöjä.
    En ole koskaan erityisesti ollut peltipurkkien perään, mutta tuo kolibri on todella viehättävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkään en aiemmin välittänyt sen kummemmin peltipurkeista mutta niin vaan olen niitäkin onnistunut meille hankkimaan. En kylläkään mitään kalliita ostele vaan ihan euron ja parin hintaisia :) Kallein on tainnut olla 8 euroa.

      Poista
  2. Hyviä löytöjä! Minäkin ihailin nuita taulun kehyksiä! Kaunis tuo peltipurkki myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :) Joskus sattuu osumaan oikeaan aikaan paikalle :D

      Poista