keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Verho 50 sentillä

En ole koskaan osannut sisustaa tekstiileillä eikä meillä ole esimerkiksi ollenkaan verhoja tai sohvatyynyjä. Pari viikkoa sitten siihenkin tuli muutos, kun löysin mielestäni kauniin verhokankaan kirpputorilta. Hinnaksi oli merkitty 1 euro, mutta verho oli pöydässä, jossa kaikki oli puoleen hintaan, joten hinnaksi jäi vaivaiset 50 senttiä. Ei tarvinnut kahta kertaa miettiä ottaisinko verhon mukaani. Pidin kankaan kuosista todella paljon enkä silloin tiennyt mitä sillä tulisin tekemään. En ainakaan ripustaisi ikkunaan, ajattelin.Kotona huomasin, että verhon reunassa luki valmistaja, joka on G P & J Baker. Uteliaana piti tietenkin heti tutustua valmistajaan ja selvisi, että kyseessä on englantilainen mm. tapetteja ja kankaita valmistava yritys. Eikä mikään ihan halpa olekaan. En usko, että 50 sentillä saisi liikkeestä tuota kangasta edes pientä palasta.

Itse verhothan on aika kehnosti ommeltu; sauma ei ole suora ja kaikesta paistaa kotikutoisuus. Olinkin ajatellut, että ehkä seuraavaan asuntoon sitten ompelen siitä vaikka sohvatyynyt. Iltaa kohden mentäessä houkutus ripustaa kangas johonkin vaan kasvoi, koska tykkäsin niin kovasti sen kuviosta ja tuntui suurelta haaskaukselta vain säilytellä verhoja jossakin kaapin perällä ehkä vielä vuosia.

Katseeni kiinnittyi keittiöön, jossa jääkaapin viereinen seinä on kovin tyhjä. Meillä kun ei paljon tyhjiä seiniä ole, niin se on jo pitkään kaivannut mielestäni jotakin.


Keittiössähän on verhokisko, mutta ei verhoja, joten päätin kokeilla ihan vain huvikseni miltä kangas näyttäisi jääkaapin viereen ripustettuna.

Ja kivaltahan se näytti.


Yritin tavoitella verhoviritelmälläni tapettimaisuutta vetämällä sen jääkaapin taakse niin pitkälle kuin verhokisko jatkuu. Kuva ei tuo oikein verhoa edukseen, joten luonnossa se näyttää paremmalta, kun kameran taltioimat laskokset ja rypyt eivät näy niin selvästi.

Olen monesti sanonut, että meidän koti ei ole mikään minimalistin koti. Tuo verho tuo keittiöön tietynlaista lämpöä kun ei ole vain tyhjä seinä vastassa.

Kävin tutustumassa G P & J Bakerin tapetteihin ja tuli sellainen olo, että seuraavaan asuntoon tilaan johonkin huoneeseen tapetin sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti