keskiviikko 21. syyskuuta 2016

Arabian Kauris-astiat

Olen jo muutaman vuoden ajan kerännyt Arabian Kauris-sarjan astioita. Keräily on ollut melko hidasta, koska sarjan astioita tulee harvoin vastaan. En myöskään ole valmis maksamaan astioista älyttömiä summia, joten sekin on hidastanut kokoelman karttumista. Ehkäpä Kauris-sarja jaksaa edelleen viehättää, kun kokoelma karttuu pikkuhiljaa ja astioita tulee harvoin vastaan.

Kauris-astiat olivat Arabialla tuotannossa vuosina 1939-1945. Astiaston on suunnitellut Reinhard Richter, mutta Kauris-kuvio on tuontikoriste, josta on käytetty numerosarjaa 3614.  (Lähde)
Astiasto oli tuotannossa melko lyhyen ajan sotien aikana ja ehkäpä juuri siksi sarja ei ole niin yleinen. Mikään äärettömän harvinainen sarja ei ole; kyllä näitä vastaan tulee. Mutta hinnoittelu ja kunto ovat monesti ratkaisevat tekijät, ostanko vai jätänkö ostamatta.

Kauris-astioita

Oma kokoelmani


Ylin kuva on Kysy museolta-sivulta ja ilmeisesti vanha mainoskuva. Kuvasta ei löydy kaikkia Kauris-sarjan astioita. Alemmassa kuvassa on oma kokoelmani ja vasemmalla olevaa tarjoilukulhoa ei yläkuvasta löydy. Myös kahvikuppi on erilainen mainoskuvassa, koska siinä näyttäisi olevan kultareunus kupin sisäpuolella. Omassani on punainen reunus kupin ulkopuolella. Myös maitokannu puuttuu mainoskuvasta.Mikä tässä astiastossa sitten erityisesti viehättää? Olen monesti miettinyt sitä, mutta en oikein osaa sanoa, koska yleensä en tämän tyylisistä astioista niin välitä. Joku tässä Kaurissarjassa kuitenkin viehättää ja astioiden metsästys jatkuu omaan rauhalliseen tahtiinsa. Ehkäpä joku päivä minulla on näitä niin paljon, että voin kattaa pöydän pelkillä Kauris-astioilla.


10 kommenttia:

 1. Ompas kauniita! Pikku hiljaa kerääminen on mukavaa puuhaa, kun tulee niin iloiseksi, kun tekee löydön! :) itse en muistaakseni koskaan ole moisiin törmännyt.. Olen vähän miettinyt jos alkaisi keräämään Paratiisia värikkäänä, kun mustavalkoisena jo löytyy. Pikkuisen on kyllä eri kategoriaa, kuin nuo Kauriit. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko jo löytynyt? Minulla olisi iso kokoelma niitä.

   Poista
 2. Piti ihan tarkistaa miltä se Paratiisi-sarja näyttikään. Onhan nekin kauniita, varsinkin tuo värikäs on kivan näköistä :) Se on hyvä kun keräillään niin eri juttuja. Jos joskus sille kirppiskierrokselle eksytäänm niin ei tule riitaa kumpi saa ostaa ;)

  VastaaPoista
 3. Moi. Meillä olisi tuota Arabian Kaurisastiastoo tarjolla. Osassa piippuleima. Jos kiinnostaa, ota yhteyttä niin laitan kuvia.

  VastaaPoista
 4. Heips. Löysin kaapin ylähyllyltä pölyyntyneen Kauris-sarjan soikean vadin. Piippuleima pohjassa. Tarpeettomana voisi vaihtaa omistaa.

  VastaaPoista
 5. Itsekin kerään tätä sarjaa - tätä on kahdenlaista, tuossa ensimmäisessä kuvassa on käsittääkseni AS-malli ja toisessa DK-malli, mikäli nyt olen oikein ymmärtänyt. Kaurista olen myös haalinut vähän sieltä täältä, kirpputoreilta, Facebook kirpparin kautta ja muutamia netistä antiikkiputiikeista. Nyt on aika täydellinen 12 hgn ruoka-astiasto ja samoin 12 hgn kahviastiasto. Jotakin vetoavaa tässä astiastossa on - en vaan osaa sanoa mikä siinä vetoaa!

  VastaaPoista
 6. Minulla olisi kahvikannu ja muutamia ruokalautasia äitini jäämistöstä. Mitähän tuosta kannusta esim voisi pyytää?

  VastaaPoista
 7. 2 löytyisi, jos joku haluaa ostaa

  VastaaPoista
 8. Joitakin löytyisi. 6kahvikuppia, 12 lautasta, pari kermakkoa ja sokerikko.. ottakaa yhteyttä jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
 9. Minulla on myynnissä alun perin 24 hengen ruoka-astiasto tarjoiluastioineenja kannuineen. Kuka haluaisi ostaa?

  VastaaPoista