lauantai 6. helmikuuta 2016

Lahjoituksen yhteydessä kirppistelyä

Kävin tänään lahjoittamassa monta muovipussillista vaatteita sekä laatikollisen tavaraa Fidalle. Vien aika usein turhaksi käynyttä tavaraa sinne, koska näin pääsen nopeasti ja helposti ylimääräisestä tavarasta eroon. Ja meneehän niiden tuotto hyvään tarkoitukseen. He myöskin hinnoittelevat siellä tavarat mielestäni järkevästi, joten tavara liikkuukin mukavasti ja aina löytyy jotakin uutta ja mielenkiintoista katseltavaa.

Kiertelin tietenkin samalla katsomassa mitä heillä oli myynnissä ja taas tietysti haksahdin ostamaan monenlaista purkkia ja purnukkaa.

Vanhat tee-peltipurkit

Punainen purkki ei käsittääkseni ole mikään erityisen vanha, mutta pidin sen muodosta ja aiheesta, joten napasin matkaa. Purkki maksoi 1 euron. Sininen vanha Pauligin tee-purkki oli vähän huonokuntoinen ja paperinen etikettikin oli repeillyt sieltä täältä, mutta 1,5 euroa oli mielestäni ihan kohtuu hinta kivasta koristeesta. Tämä päätyy koristepurkkieni joukkoon seinähyllylle, minne laitan yleensä kaikki sellaiset purkit, jotka eivät kuntonsa puolesta sovi enää elintarvikekäyttöön.

Osaako joku kertoa, miltä vuosikymmeneltä Pauligin tee-purkki voisi olla?

Ironstone merkkinen englantilainen sokerikko ja vanhoja pelikuulia

Samalta kirppisreissulta löysin myös tämän mielestäni aika kauniin englantilaisen Ironstone merkkisen sokerikon. Selvitin, että kyseisellä kuvalla oli painettu astioita vuosina 1974-1976. Kuvansa puolesta olisin arvioinut purkin vanhemmaksikin, Suomessa kun taisi tuolloin olla hurjin retrobuumi päällä ja kaikki oli niin värikästä. En jotenkin osannut yhdistää tätä ollenkaan 70-luvulle mutta niin vaan netistä sekin tieto löytyi. Tämä on kokonsa puolesta sen verran iso, että taidan laittaa sisälle hunajaa. Purkki maksoi 3,2 euroa.

Vihreä pahvirasia piti sisällään eri värisiä kuulia ja luulisin niiden kuuluneen johonkin peliin. En oikeastaan tiedä mikä näissä kuulissa veti minua puoleensa, mutta pakko ne oli ottaa 0,5 euron hintaan. Ehkä laitan ne kirkkaaseen vanhaan lasipulloon koristeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti