maanantai 1. helmikuuta 2016

Liikaa löytöjä

Viime aikoina olen ollut aika innokas kirpputorien kiertäjä ja olen tehnyt paljon hienoja löytöjä. Olen kierrellyt ihan perinteisillä kirpputoreilla, mutta olen ollut myös aktiivinen ostaja (ja myyjäkin) Facebookin antiikki- ja vanhan tavaran ryhmissä. Sitä kautta on siis tullut tehtyä myös löytöjä.

Löysin roskiksesta vanhan visiittikorttialbumin kannen, johon liimasin Tallinnasta ostamiani vanhoja aterimia

Olen myös päässyt osallistumaan kahteen aika mielenkiintoiseen tapahtumaan. Torin annetaan-osastolla oli joulukuussa ja tammikuussa ilmoitukset, joissa vanhojen, purkuun menevien, talojen omistajat pitivät avoimet ovet näihin taloihin. Taloista sai siis hakea irtaimistoa ilmaiseksi, sillä talot tyhjennettiin ja purettiin. Mielestäni se on mitä loistavin ajatus, sillä siinähän säästyy talon omistajalta iso työ, kun ei tarvitse itse tyhjentää koko taloa. On myös hienoa, etteivät vanhat käyttökelpoiset tavarat mene roskikseen, vaan saavat uuden elämän toisaalla. Näiden tapahtumien takana oli siis kaksi yksityishenkilöä.

Tästä talosta sai hakea irtaimistoa ja irrottaa vaikka ovia ja ikkunoitakin omaan käyttöön


Pääsin käymään molemmissa taloissa ja kummastakin tarttui matkaan mielenkiintoista vanhaa tavaraa. Ensimmäisessä oli niin suuri yleisöryntäys, että on lähestulkoon ihme, että itsekin onnistuin nappaamaan sieltä vanhan lipaston ja muuta pientä tavaraa mukaan. Tästä tapahtumasta oli uutisoitu pari päivää aikaisemmin mm. Iltalehden nettisivuilla ja se varmasti lisäsi ihmisten mielenkiintoa tapahtumaa kohtaan.

Toisessa talossa ei ollut läheskään niin paljon ihmisiä, sillä ilmoitus tapahtumasta taisi olla ainoastaan Torissa. Talossa saikin kaikessa rauhassa katsella ja tuumailla, mitä sieltä ottaa mukaansa. Totta kai löysin sieltäkin kaikenlaista pientä tavaraa, jota aion käyttää sisustuksessa. Aikani on siis pitkälti kulunut vanhoja tavaroita putsaillessa. Osan tavaroista annoin äidilleni, koska hänkin pitää kaikenlaisesta vanhasta ja osaa arvostaa niitä.

Tämän vanhan lipaston saimme ottaa ilmaiseksi purettavaksi menevästä talosta

Kotiimme on siis tullut viime aikoina aika paljon löytöjä. Välillä tuntuu, että vähän liikaakin. Esittelen myöhemmin paremmin, mitä muita löytöjä taloista tein, kunhan saan vain kaikki putsattua ja laitettua paikoilleen. Osa tavaroista haisi melko ummehtuneelle, joten ne ovat parhaillaan tuulettumassa raittiissa ulkoilmassa. Voi siis mennä vielä hetki, ennen kuin tuon ne sisälle.

4 kommenttia:

  1. Voi miten ihania löytöjä olet tehnyt...tuo lipasto on NIIN kaunis! Hoksasin että meillä on muuten samanlainen vähän tummempana, ei mitenkään hirvittävän hyvä kuntoinen ja jouduin jopa maksamaan siitä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin ihastuin saman tien tuohon lipastoon ja en voi vieläkään uskoa, että olin ensimmäinen, joka siihen kiinnitti huomiota. Niin paljon oli kuitenkin porukkaa siinä tapahtumassa... Onkohan sun lipasto näkynyt jossakin postauksessa? Sulla on silti niin paljon kaikkea ihanaa että en vain ole huomannut sitä kun olen katsellut kaikkea muuta:D

      Poista